Nissan GT-R rond de 110.000 á 120.00 euro

Geen reacties

Nissan baseerde zijn stand in Tokyo op drie pijlers: emotie, design en driving passion, oftewel rijgenot. Op de stand trok vooral de briljant gelijnde, nieuwe GT-R volop aandacht. Wat een plaatje om te zien (emotie), wat een prachtig lijnenspel (design) en wat zal die GT-R als-ie over ruwweg een jaar in Europa te koop is een enorme dosis rijplezier geven (driving passion).

Deze supersportwagen wordt voortgestuwd door een V6 van 480 pk. Vanaf voorjaar 2008 is de GT-R te koop in de VS. Eind 2008 mogen we hem in Nederland verwelkomen. Prijsindicatie: in Japan is de GT-R twee keer zo duur als de Nissan 350Z. Dat betekent voor de Nederlandse markt een prijs van 110.000 á 120.00 euro. Importeur Nissan Nederland verwacht op jaarbasis enkele tientallen GT-R’s te kunnen verkopen.

Geinig is de Pivo2, waarin we het woord pivoteren, oftewel draaien, herkennen. Op de vorige Tokyose autoshow stond de Pivo1. Dus is het concept niet geheel nieuw, maar wel leuk en bijzonder. Deze auto kan alleen vooruit rijden. Niet zo handig, denkt u nu. Maar niks aan het handje: je kunt de hele carrosserie of wat daarvoor doorgaat 180 graden draaien en dan rij je weer vooruit, maar dus eigenlijk achteruit gedacht vanuit de vorige situatie. Hopelijk kun u het nog volgen.

Maar het kan nog leuker: bijvoorbeeld als u haaks linksaf of rechtsaf wil slaan, dan draait u de wielen (!!) gewoon negentig graden. En gaan met die banaan. Om te voorkomen dat er bij het pivoteren ergens een paar stroomdraadjes in de knoop raken, zijn alle verbindingen wireless. Technisch kan het allemaal, maar serieproductie lijkt vooralsnog te ingewikkeld en te duur.

Elektrische aandrijving komt wel steeds dichterbij. Nissan meldt nu een grote sprong voorwaarts te hebben gemaakt bij de ontwikkeling van lithium-ion batterijen, die snel oplaadbaar zijn en gewoon behoorlijk lang meegaan voor ze weer aan het stopcontact moeten.

Ook interessant is de Nissan Round Box. Deze vierzits roadster is bestemd voor een jeugdig publiek en verder voor iedereen die jong van hart is. Met de Round Box biedt Nissan andermaal een voorbeeld van emotie, design en driving passion. Leuk detail: er zit een klein raampje onderin de carrosserie, waardoor je de weg kunt zien. Rijden we al? Ja kijk maar, we rijden, want het asfalt schiet onder ons door! Leuk bedacht.