Nissan neemt testbaan in gebruik

Geen reacties

Nissan heeft een stukje Autobahn gebouwd in Japan. Een 8,1 kilometer lang testcircuit op het eiland Hokkaido is gebaseerd op de Duitse snelwegen. Op de hogesnelheidstestbaan moeten snelheden boven de 300 km/h gehaald kunnen worden.

De Nissan Micra zal dus weinig op de nieuwe baan te zien zijn, die kan zich naar hartenlust blijven uitleven op het oudere 7,2 kilometer lange circuit, dat een afspiegeling is van de openbare wegen en circuits in Europa. De nieuwe testbaan is gebaseerd op de Duitse autobahn, met geleidelijke hellingen en bochten en variëteit in wegdek.

Snelheid
De nieuwe baan, waar 23,5 miljoen euro in is geïnvesteerd, is natuurlijk niet alleen bedoeld om de topsnelheid van auto’s te kunnen bepalen. “Met de nieuwe hogesnelheidsbaan is Nissan in staat om zeer uitgebreide tests uit te voeren, variërend van rijden op gewone wegen tot rijden met extreem hoge snelheden. Zo kunnen we de kwaliteit en de prestaties van onze auto’s verder verbeteren”, aldus Mitsuhiko Yamashita, Executive Vice President en Hoofd R&D van Nissan. De nieuwe testbaan zal onder meer gebruikt worden om intelligente transportsystemen en hulpsystemen voor de bestuurder te testen.