Nissan heeft smaak van succes te pakken

Geen reacties

Nissan heeft na de Note opnieuw een potentiële wereldhit in handen. De Nissan Qashqai combineert niet alleen het beste van een SUV en een MPV, maar is ook nog eens bijzonder aantrekkelijk geprijsd.

Met een verwachte vanafprijs van 22.495 euro is de Nissan Qashqai beduidend voordelig dan gelijkwaardige modellen als de Ford S-Max en Mazda CX-7. De ‘mini-Murano’ is een mix van een SUV, een (sport)combi en een hatchback. Oorspronkelijk was het model bedoeld als opvolger van de Almera, maar aangezien de vraag naar hatchbacks minder is afgenomen dan Nissan had verwacht, komt ook de conventionelere Tiida naar Europa.

Alle beschikbare motoren komen uit de Renault-fabriek. Dat zijn benzinemotoren van 1,6 liter met 110 pk en een tweeliter met 140 pk en diesels van 1,5 liter met 105 pk en 2,0 liter met 150 pk. Vooral deze laatste dCi staat als zeer goed bekend. Standaard is de Qashqai voorzien van voorwielaandrijving, maar met hulp van de grotere X-Trail behoort vierwielaandrijving tot de mogelijkheden.