Nissan Navara vervangt Pickup

Geen reacties

In maart van dit jaar onthulde Nissan tijdens de Salon van Genève de nieuwe Navara. Nu is het moment van de marktintroductie daar, de opvolger van de Pickup staat eind deze maand in de showroom. De prijzen beginnen bij € 31.495,–.

Nissan gaat de Navara leveren in twee uitvoeringen: de Kingcab en Double Cab. Beide varianten zijn groter uitgevallen dan de Pickup, wat gunstige gevolgen heeft voor het interieur en de laadbak. Die laadbak is zelfs een van de grootsten in zijn klasse. Omdat Nissan de Navara gelijktijdig met de Pathfinder heeft ontwikkeld, heeft de nieuweling volgens Nissan alle luxe van een SUV, met het gebruiksgemak van een pick-up met vierwielaandrijving.

Nissan timmert toch al aan de weg als het gaat om 4×4’s, want de afgelopen maanden introduceerde het merk behalve de Pathfinder ook al de nieuwe Patrol, de Murano en een conceptcar, de Zaroot. De Navara past volgens Nissan prima in dat rijtje, ook gezien het feit dat een pick-up allang niet meer wordt beschouwd als werkpaard voor boeren en bouwvakkers. Mountainbikes en jetski’s zijn zaken die Nissan ook in de laadbak van de Navara ziet verdwijnen.

De Navara King Cab heeft twee zitplaatsen met achter de stoelen wat extra ruimte voor bagage, of twee kleine zitplaatsen. De cabine van de Double Cab is groter en heeft dus ruimte voor vijf inzittenden. In beide modellen zijn de achterste zitplaatsen ook te veranderen in een vlakke laadvloer.

Onder de motorkap van de Navara ligt een 2,5 liter turbodiesel met directe injectie. Die motor is er in twee uitvoeringen. De krachtigste levert een vermogen van 174 pk, met een koppel van 403 Nm. De andere variant moet het doen met 144 pk en een maximale trekkracht van 356 Nm. Deze is alleen leverbaar voor de Navara in 2WD uitvoering. De motor kan naar keuze worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftraps automaat. De prijslijst begint bij € 31.495,– voor de Navara King Cab. De Double Cab is er vanaf € 39.245,–.