Dacia Van: praktische prijsbokser

Geen reacties

Het modelprogramma van Dacia krijgt gestaag vorm. Iets wat overigens in het ontwerp van de modellen nagenoeg ontbreekt. Het aantrekkelijke van Dacia zit vooral in de prijs. Met de nieuwe Logan Van past Dacia dat principe toe op de bestelautomarkt.

De Logan Van is de derde modelvariant van Dacia’s X90-concept. De sedanuitvoering en de onlangs geïntroduceerde MCV-stationwagon gingen de Roemeense bestelauto voor. Hoewel de Van volgende maand al op de markt komt in thuisland Roemenië en Bulgarije, moet de rest van de wereld wachten tot het eind van het jaar om de voordelige besteller aan te schaffen.

Wij geven de Logan Van een goede kans van slagen. De huidige modellen van Dacia doen het immers op de personenautomarkt al zeer behoorlijk, wat aangeeft dat er zeker vraag is naar voordelige, no-nonsense auto’s. Op de bestelautomarkt draait het bovendien minder om uitstraling en meer om de praktische eigenschappen. Aangezien Dacia een dochter is van Renault, dat afgelopen jaar met de Trafic en Master de eerste en tweede plaats behaalde in de Bestelauto van het Jaar-verkiezing, vermoeden we dat het op dat gebied wel goed zal zitten.

Om de kosten te drukken is de Logan Van ontwikkeld op hetzelfde onderstel als de vorige week gepresenteerde MCV. Ook de motoren komen ons bekend voor. Bij zijn introductie is de Van leverbaar met de 67 pk sterke 1.5 dCi dieselmotor en de twee benzinemotoren van Dacia, de 1.4 MPI met 74 pk en de 1.6 MPI met 86 pk. Naar verluidt is er ook een krachtigere 1,9-liter diesel op komst.