Dacia Spring Electric: de specificaties

Geen reacties

Eerder kondigde Dacia ‘de goedkoopste elektrische auto van Nederland’ aan. Nu geven we de eerste specificaties van deze compacte SUV, die de vrolijke naam Spring draagt.

De Dacia Spring Electric zal de merkwaarden trouw blijven: betaalbaar, een stoere look, veel binnenruimte en eenvoudige, betrouwbare techniek. De aandrijflijn mag weliswaar niet de meest geavanceerde zijn, gelukkig ligt de actieradius (volgens de WLTP-test) op 230 km. In de praktijk zal je circa 175 km halen, dus voldoende als je een Nederlandse forens bent. Bovendien maakt de Eco-knop het mogelijk om, met minder vermogen en snelheid, nog eens 10 procent extra bereik te realiseren. 

De elektromotor is 33 kW sterk – het equivalent van 44 pk – en het direct beschikbare koppel 125 Nm. De Dacia Spring is voorzien van een transmissie-draaiknop met drie standen. De capaciteit van de lithium-ion-batterij ligt op 26,8 kWh. Dacia zal verschillende oplaadmogelijkheden bieden, van een wallbox tot een 30 kW DC-oplaadpunt, waarmee het accupack in minder dan een uur tot 80 procent wordt opgeladen. 

De SUV is 3,73 meter lang, 1,49 meter hoog en biedt 150 mm bodenvrijheid. De draaicirkel is slechts 9,6 meter. In de vijfdeursauto passen vier volwassenen, die volgens het merk ook achterin voldoende been- en hoofdruimte hebben. In de kofferbak past 300 liter aan bagage (plus een optioneel reservewiel), met de achterbank neer bijna 600 liter. Dan zitten er her en der ook nog opbergvakken voor 23,1 liter extra spullen.

Tot slot het uiterlijk. De verstevigde constructie aan de voorzijde, skidplate achter, robuuste bumpers en gewelfde spatborden geven de Spring een stoere uitstraling. Wil je een speelser uiterlijk, dan kun je het Orange Pack bijbestellen. De laadaansluiting zit ‘verstopt’ achter de grille. De achterzijde draagt de nieuwe, Y-vormige licht signatuur van Dacia. De orderboeken van de elektrische SUV van Dacia openen in het eerste kwartaal 2021, dan verwachten we ook de prijzen.