Dacia Spring Concept wordt de goedkoopste elektrische auto van Nederland

Geen reacties

Dacia kondigt zijn eerste elektrische auto aan. De Spring Concept is de directe voorbode van wat ‘de goedkoopste elektrische auto van Europa’ moet worden.

Ook budgetmerk Dacia moet eraan geloven, de elektrische auto. Met de Spring Concept blikt het merk vast vooruit naar 2021, als op basis van dit studiemodel een volledig elektrische Dacia moet verschijnen. Helemaal nieuw is het ontwerp niet, zustermerk Renault verkoopt het model onder de naam Kwid buiten Europa als voordelige gezinsauto.

De Dacia Spring Concept kan ‘meer dan 200 kilometer’ ver komen op een acculading. Dat is voor de meeste afstanden in en rond de stad toereikend en ook voor woon-werk-verkeer meer dan voldoende. Renault heeft al veel ervaring op het gebied van elektrische auto’s en van die expertise maakt Dacia handig gebruik.

Dacia belooft dat het model de goedkoopste elektrische auto van Europa wordt. De Spring Concept is aangekleed met oranje accenten om de feestvreugde te verhogen, maar denk die elementen weg en je ziet het productiemodel. Nog even geduld, pas volgend jaar onthult Dacia het uiteindelijke resultaat.