Dacia komt met elektrische budgetauto

Geen reacties

Moederbedrijf Renault bevestigt de komst van de eerste, volledig elektrische Dacia. Dat is goed nieuws voor met name particulieren, die betaalbaar elektrisch willen rijden. 

Een elektrische auto nieuw aanschaffen vanaf circa 15.000 euro, wie wil dat nu niet? Volgend jaar komt elektrisch rijden binnen het bereik van een veel grotere groep autorijders, dankzij het eerste Dacia-budgetmodel met elektrische aandrijflijn. 

Nu de autosalon van Genève is geannuleerd, maakt moederbedrijf Renault Groep bekend welke primeurs het mee had willen nemen. Daaronder zit de ‘meest bereikbare 100% elektrische stadsauto op de markt’ van Dacia, waarschijnlijk nog in de vorm van een conceptcar. De auto zelf wordt volgend jaar verwacht. 

Een stadsauto dus – daarmee geeft het merk aan dat het om een geheel nieuw Dacia-model gaat en niet om het elektrificeren van een bestaande Dacia. Volgens diverse media zou het gaan om de elektrische uitvoering van de Renault K-EV, die in landen als India en China wordt verkocht. Wij hebben de basis voor de K-EV al eens zien langskomen als het studiemodel Kwid, een compacte SUV. 

Het meest interessante verkoopargument van de elektrische Dacia wordt z’n prijs. Hoewel de Renault Groep nog geen bedrag heeft genoemd, circuleert een richtprijs vanaf circa 15.000 euro. Zelfs als die hoger uitvalt ligt dat nog altijd (ruim) 10.000 euro onder de prijzen van elektrische concurrenten. Dat noemen we nog eens een welkome aanvulling van het toch al steeds betaalbaarder wordende segment van elektrische voertuigen.