Milieulabel Eco2 ook voor Dacia

Geen reacties

Het Eco2-milieulabel van Renault is voortaan ook op Dacia-modellen te vinden. Het merk plakt het label op diverse, relatief schone modellen.

Dacia introduceert Eco2 op diverse modellen. Om het aanbod compleet te maken komt het merk met de Sandero 1.6 E85 die op bio-ethanol rijdt en af-fabriek LPG-installaties voor de 1.4- en 1.6-modellen van de Sandero en Logan.

De Dacia Sandero 1.6 E85 rijdt zowel op gewone benzine als op biobrandstof E85. Afhankelijk van de samenstelling van de bio-ethanol ligt de CO2-uitstoot tussen de 60 en 130 g/km. Dat is een reductie die oploopt tot zeventig procent. Of en wanneer de Sandero E85 naar Nederland komt is nog niet bekend.

De Sandero en Logan MCV 1.4 en 1.6 zijn voortaan leverbaar met een af-fabriek G3-installatie. De tank wordt weggewerkt op de plaats van het reservewiel en de koper krijgt volledige fabrieksgarantie. Deze modellen krijgen het nieuwe Eco2-label opgeplakt, net als de nieuwe 1.2 16v-motor die onlangs is geïntroduceerd in de Sandero.

Eco2-modellen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, dezelfde als Renaults die ook dit label opgeplakt krijgen. De belangrijkste eis is dat de CO2-uitstoot onder de 140 g/km ligt. Dacia hoopt met het aanbod van de nieuwe versies, die de komende maanden worden uitgerold op diverse markten, ook de prijsbewuste consument een relatief schone auto aan te bieden.