Sportieve Dacia’s debuteren in Sao Paulo

Geen reacties

In onze contreien gaat de meeste aandacht uit naar de Salon van Parijs, terwijl we met een schuin oog alvast de beurzen in Detroit en Los Angeles in de gaten houden, maar ook in andere delen van de wereld is er interessant autonieuws te ontwaren. Zo opent binnenkort de Salon del Automovil in Sao Paulo zijn poorten. Een opvallende verschijning aldaar is de Dacia Logan Sport.

Op de Zuid-Amerikaanse markt worden de budgetmodellen gewoon als Renault gepresenteerd, maar in Europa kennen we de Sandero en Logan beter als Dacia. De Roemeense fabrikant is een dochteronderneming van het Franse concern en kan derhalve een beroep doen op de techniek die Renault in huis heeft. Het levert geen bijster spannende modellen op, maar wel goedkope en toch betrouwbare auto’s.

Toch wil Dacia op zijn tijd laten zien dat het meer in huis heeft, zoals bijvoorbeeld eerder met de rallyuitvoering van de Logan. Op de autotentoonstelling in Sao Paulo blijkt dat uit sportieve versies van de Logan en Sandero. Uiteraard met de hulp van Renault Sport heeft Dacia de twee modellen eens flink onder handen genomen. De Sport-versies vallen niet alleen op door de knalgele lak en bijzonder bestickering, maar zijn ook te herkennen aan de speciale lichtmetalen wielen, getint glas, voor- en achterspoiler en zelfs een soort diffuser. De 1,6-liter motor aan boord is geschikt voor het gebruik van E85 en kan ook op reguliere benzine lopen. De Logan en Sandero Sport komen in een kleine oplage uitsluitend op de Braziliaanse markt.