Dacia showt Dokker Stepway

Geen reacties

De opgeruigde Dacia Sandero Stepway kennen we al, nu toont het budgetmerk ook een Stepway-uitvoering van de nieuwe Dokker. Uiterlijk is belangrijker dan capaciteiten.

Dacia heeft deze week iedereen op de Istanbul Motor Show verrast met een showauto die niet eerder was aangekondigd: de Dokker Stepway. Net als bij de Sandero Stepway – waarvan het nieuwe model uiteraard niet ontbreekt op de beurs – gaat het om een stoere uitvoering van het reguliere model. Verwacht geen terreincapaciteiten, het draait om de ‘looks’. 

Denk hierbij aan kunststof opzetstukken voor de bumpers en wielkasten, ogenschijnlijk verbrede dorpels, sierstrippen en chroomkleurige elementen. De Dokker Stepway heeft grotere wielen dan de reguliere Dokker en is voorzien van dakrails. Ook staat de MPV-achtige wat hoger boven de grond. Het interieur zou van een top-uitrusting zijn voorzien – binnen de begrippen van het budgetmerk, natuurlijk. 

Verwacht dan ook dat de Stepway de duurste uitvoering van de Dokker wordt. Mócht ‘ie al in productie genomen worden, behoudt het Roemeense merk zich voor. Dat lijkt wel aannemelijk aangezien het showexemplaar zo in productie genomen kan worden. Volgens Dacia is de Dokker Stepway dan in eerste instantie bedoeld voor markten zoals Turkije, we moeten dus nog even afwachten of de ruige versie ook naar Nederland komt. De reguliere Dokker komt trouwens in het voorjaar van 2013 in de showroom te staan.