Dacia Logan MCV: je kan er nu mee gezien worden

Geen reacties

Dacia heeft op de autosalon van Genève het doek afgetrokken van de nieuwe Logan MCV. Die ligt – met dank aan landgenoot en designer Laurens van den Acker – een stuk prettiger op het netvlies dan het oude model.

De MCV is de enige versie van de Logan die naar Nederland komt en daarom is de onthulling van dit model in Genève belangrijk voor de Nederlandse markt. Dacia heeft zijn best gedaan om de auto een wat meer acceptabel design mee te geven. Daar is ook de woordvoerster van het merk blij mee: “Hij oogt een stuk lekkerder dan het oude model.”

Aan de achterkant heeft de nieuwe MCV wel wat weg wat weg van de vorige generatie Skoda Octavia maar dat is geen schande. Gebleven is gelukkig de enorme ruimte, de nieuwe MCV verloochent de praktische inborst van het merk niet.    

Ook de prijs blijft laag, zo belooft de PR-dame ons. “De prijs blijft scherp en komt dicht bij die van het oude model te liggen. We gaan ons best doen.” Goed nieuws dus, helemaal omdat de standaarduitrusting is uitgebreid met onder andere stuurbekrachtiging en ESP. De Logan MCV komt in juni op de markt met 1.2 TCe benzinemotor en 1.5 diesel, beide met 20 procent bijtelling.