Dacia houdt het voorlopig bij vijf modellen

Geen reacties

Dacia is niet van plan om op korte termijn meer modellen aan zijn assortiment toe te voegen. Het merk wil bij z’n roots blijven.

Dacia is voorlopig even klaar. De nieuwe Sandero staat net in de showrooms, de nieuwe Logan MCV volgt snel. Daarmee heeft het merk zijn belangrijkste modellen binnen een jaar vernieuwd. De afgelopen jaren zijn de Duster, Lodgy en Dokker aan het assortiment toegevoegd en daar blijft het even bij.

Renault- en Dacia-baas Carlos Tavares heeft tegen Autocar gezegd dat Dacia voorlopig geen nieuwe modellen aan zijn assortiment toevoegt. Dacia moet bij zijn roots blijven en niet een ingewikkeld modelgamma erop na willen houden. De keuze is groot genoeg met een hatchback, twee MPV’s, een SUV en een stationwagon.

Uiteraard worden de huidige modellen vernieuwd als dat nodig is. Op termijn (niet binnen anderhalf jaar) zal het assortiment van Dacia wel worden uitgebreid maar dat gaat in kleine stappen. Mogelijke toevoegingen aan het assortiment zijn een middenklasse sedan – als concurrent voor bijvoorbeeld de Skoda Octavia – en een stadsauto.