Dacia Dokker komt naar Nederland

Geen reacties

Dacia haalt de Dokker naar Nederland. Niet zo vreemd, de Dokker is alles waar Dacia voor staat: praktisch, ruim, no-nonsense en goedkoop.

De Dacia Dokker komt naar Nederland. We moeten nog wel even wachten, pas in het eerste kwartaal van 2013 zijn we aan de beurt. De prijzen zijn dan ook nog niet bekend, maar de Dokker krijgt ongetwijfeld een vriendelijk prijskaartje.

De MPV-achtige is 4,36 meter lang en 1,81 meter hoog. Door de praktische vorm biedt de Dokker veel zitruimte achterin. De bagageruimte heeft een inhoud van 800 liter en een laadvloer met een lengte van 1,16 meter. Achterin instappen geschiedt via een schuifdeur. Eén exemplaar is standaard, een tweede optioneel.

Dacia biedt vier motoren aan voor de Dokker, het is nog niet zeker of ze allemaal in ons land leverbaar worden. De 1.2 TCe met 115 pk en de 1.6 MPI met 85 pk zijn er voor de benzinerijders, de 1.5 dCi’s met 75 of 90 pk vertegenwoordigen het dieselaanbod. De Dokker wordt leverbaar met diverse moderne voorzieningen, zoals een navigatiesysteem met kleurenscherm, radio met Bluetooth en USB-aansluiting, parkeersensoren en een snelheidsbegrenzer.