Dacia zet in op LPG

Geen reacties

Dacia kijkt niet langer lijdzaam toe hoe andere merken met zuinige dieselmodellen op de markt komen. Het merk komt als alternatief met een keur aan nieuwe LPG-modellen. Op de AutoRai presenteert Dacia haar nieuwe autogasprogramma.

Dacia komt met drie nieuwe LPG-modellen naar de AutoRai: de Logan MCV 1.6 MPI, de Sandero 1.2 16v en de Sandero Stepway 1.6 MPI. Dacia verwacht dat als de nieuwe LPG-modellen leverbaar zijn dat een groot deel van de kopers zal kiezen voor deze portemonneevriendelijke uitvoeringen.

De Sandero 1.4 was al leverbaar met LPG maar de voor Dacia nieuwe 1.2 16v krijgt ook de beschikking over een af-fabriek LPG installatie. Daarnaast is de Sandero Stepway voor het eerst met gasinstallatie uit te rusten. Bij de stoere Sandero-variant vormt de 1.6 MPI-motor de basis.

Dat blok is ook in de Logan MCV te bestellen in een LPG-variant. Door de toevoeging van een gastank stijgt de actieradius van de stationwagen naar 800 kilometer. De meerprijs van de gasinstallatie bedraagt slechts 1.000 euro. Vanaf juni zijn de nieuwe varianten te verkrijgen.