No-nonsense MPV: Dacia Lodgy

Geen reacties

Geen crossover of dynamische people mover: de Dacia Lodgy is ‘gewoon’ een MPV. Een MPV zoals ‘ie bedoeld is: doelmatig en met ruimte voor een gezin plus bagage.

Dacia breidt haar modellenlijn uit met de Lodgy, een MPV met plaats voor vijf personen en optioneel zelfs voor zeven. Deze 4,5 meter lange auto debuteert op de autosalon van Genève in maart. De naam Lodgy verwijst naar het Engelse lodge, wat volgens Dacia aanduidt dat de MPV geschikt is voor het meenemen van een heel gezin plus de bagage.

Hoewel het merk in het persbericht hamert op de doelmatigheid van het ontwerp oogt de Lodgy niet zo basaal als de Logan MCV. Dacia heeft z’n best gedaan om de MPV een modern ontwerp mee te geven.

Er is nog weinig bekend over de Lodgy. Welke motoren hij krijgt meldt Dacia niet maar erg moeilijk invullen is dat niet. De bekende 1.6 benzinemotor met 105 pk en de 110 pk sterke 1.5 dCi vinden zeer waarschijnlijk een plekje onder de motorkap van de Lodgy. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, de MPV zal rond de zomer bij de dealers staan.