Wereldrecord: langste Dacia-file ooit

Geen reacties

Tijdens de Nationale Dacia meeting afgelopen weekend in Flevoland vestigden de aanwezige Dacia’s een nieuw wereldrecord. Ze vormden met 355 auto’s de langste Dacia-file ooit, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Het FlevOnice-terrein in Biddinghuizen was afgelopen weekend het domein van een kleine vierhonderd Dacia’s. Op de vierde Dacia-meeting kwamen zo’n 1.500 mensen af die de langste Dacia-file ter wereld zagen. Een notaris was erbij om het record officieel vast te leggen voor het Guinness Book of Records.

Een stoet van 355 Dacia’s trok over de asfaltbaan van FlevOnice en vormde daarmee een indrukwekkende rij Dacia’s. De organisatoren hadden de recordpoging van te voren aangekondigd bij het Guinness Book of Records.

Sinds de introductie van Dacia op de Nederlandse markt in 2005 kent het merk een schare trouwe liefhebbers. De lage aanschafprijs en het no-nonsense uiterlijk spreken veel mensen aan. Daarom werd afgelopen weekend alweer voor het vierde jaar een Dacia meeting gehouden. De eigenaren kunnen hier ervaringen uitwisselen over hun Roemeens/Franse vierwieler.