Dacia brengt ook zevenzitter uit van SUV

Geen reacties

Van de te verschijnen Dacia SUV is een zevenzits-versie gesignaleerd. De auto, die mogelijk Kanjara heet, wordt het broertje van de Nissan Qashqai+2.

Eerder deze maand publiceerde Autokopen.nl spionagefoto’s van een kant en klare Dacia SUV, een doorontwikkeling van de Dacia Duster Conceptauto. Het Franse Automobile Magazine heeft nu een uitvoering gespot die zeker 20 cm langer is dan het eerder gefotografeerde exemplaar.

Daarop liet Dacia Frankrijk weten dat er naast de vijfpersoons-SUV inderdaad ook een zevenzitter op de markt komt. De lengte van de modellen is respectievelijk 4,5 en 4,7 m. Het uitbrengen van een verlengd model is mogelijk omdat de nieuweling, die waarschijnlijk Dacia Kanjara gaat heten, op de technische basis van de Nissan Qashqai staat. De Qashqai+2-uitvoering is immers ook geschikt voor zeven personen.

Voor het nieuwe model is nog meer technologie geleend van zusterbedrijf Nissan. Zo is de 4WD-techniek afkomstig van de X-Trail. Naast een 4WD verschijnt ook een uitvoering met tweewiel-aandrijving. Hoewel verschillende motorspecificaties op het internet worden genoemd, heeft Dacia hier nog niets over bevestigd. Wel liet het weten dat de Kanjara+2, zoals we de lange versie maar even voor het gemak zullen noemen, in Frankrijk voor ongeveer 18.000 euro op de markt komt.

Het merk heeft nog steeds niet bevestigd dat de SUV daadwerkelijk wordt onthuld op de IAA-autoshow aanstaande september. De zevenzits cross-over wordt waarschijnlijk pas op de Autosalon van Genève, voorjaar 2010, gepresenteerd. Een woordvoerder zei deze week tegen de Romanian Times: “Je zult nog negen maanden geduld moeten hebben.”