Dacia Sandero LPG: écht goedkoop

Geen reacties

Dacia komt met een af-fabriek LPG-installatie voor de Sandero. Naast een lage aanschafprijs profiteer je dan ook nog eens van lage gebruikskosten. Nog meer ‘krentennieuws’: de Sandero LPG komt in aanmerking voor twintig procent bijtelling.

Dacia levert de Sandero 1.4 8v met 75 pk vanaf nu ook met een af-fabriek LPG-installatie. Het Roemeense merk is een van de weinige autobouwers die een LPG-auto aanbiedt in het assortiment. Bij de Logan MCV is de versie op autogas inmiddels een succes, een kwart van de klanten kiest voor deze brandstof.

De brandstoftank meet 35 liter en is ingebouwd onder de bagageruimte, op de plek van het reservewiel. Dacia levert ter compensatie een reparatiekitje voor lekke banden. Volgens het Roemeense merk heeft rijden op gas alleen maar voordelen: het is beter voor het milieu en goedkoper dan rijden op diesel en in veel gevallen ook goedkoper dan rijden op benzine.

De Dacia Sandero LPG heeft een groen B-label en komt in aanmerking voor twintig procent bijtelling. Hij is er in twee uitvoeringen: Ambiance en Laureate. De prijzen bedragen respectievelijk 10.695 euro en 11.695 euro. Dat is 1.100 euro meer dan een vergelijkbare benzineuitvoering.