Dacia Duster: goedkoop de blubber in

Geen reacties

Dacia betreedt het SUV-segment met de Duster. Met aandrijftechniek van Nissan en een gunstige aanschafprijs hoopt het Roemeense merk een graantje mee te pikken.

Dacia heeft de eerste foto’s en informatie van de Duster vrijgegeven. Eerder al liet het merk de race-uitvoering zien. De Duster is een compacte SUV met een lengte van 4,31 meter, in de breedte meet de auto 1,82 meter. De bodemspeling van de Duster meet 20 centimeter en de SUV heeft een oprijhoek van dertig graden.

De Duster komt met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving op de markt. Het 4WD-systeem leent Dacia van partner Nissan en kent drie standen: Auto, Lock en 4×2 drive. De vijfzits SUV heeft een bagageruimte met 475 liter inhoud, die naar wens kan worden uitgebreid naar 1.600 liter.

Onder de motorkap biedt de Duster weinig nieuws. De bekende 1.6 16v met 110 pk is de enige benzinemotor, verder zijn er nog twee diesels – met 85 of 105 pk. Voor dieselmotoren belooft Dacia een CO2-uitstoot van minder 150 g/km. Als je kiest voor een uitvoering met voorwielaandrijving is dit minder dan 140 g/km. De Duster komt in het voorjaar van 2010 naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.