Eerste foto dashboard Dacia Duster

Geen reacties

Dacia gaf vorige week de eerste foto’s vrij van de Duster. Plaatjes van het interieur ontbraken maar die zijn nu alsnog via een Roemeens forum op internet terecht gekomen.

De eerste SUV van Dacia werd vorige week onthuld. Het merk gaf alleen foto’s van het exterieur vrij maar voor de liefhebbers is er nu ook de eerste afbeelding van het dashboard. Van buiten oogt de Duster redelijk onderscheidend, voor het interieur gaat dat niet op.

De Roemenen hebben het dashboard van de Logan gepakt en in de Duster gemonteerd. De aluminiumkleurige kunststof is vervangen door zwart glimmende panelen en het instrumentarium is geleend van Renault. Ook zien we een nieuw stuur met daarop het Dacia-logo.

De Dacia Duster is de eerste SUV van het Roemeense merk, hoewel de Sandero Stepway al een eerste poging was. De Duster heeft in tegenstelling tot de opgeruigde Sandero de beschikking over vierwielaandrijving, techniek die van zuster Nissan wordt geleend. In het voorjaar van 2010 staat de Duster in de showrooms, prijzen worden tegen die tijd pas bekend gemaakt.