Stap omhoog voor Sandero

Geen reacties

De Renault Sandero, bij ons beter bekend als Dacia Sandero, gaat in Zuid-Amerika een stapje verder. In oktober verschijnt een extra ruige versie van de auto, de Sandero Stepway. Het onderstel is verhoogd en het exterieur bevat kenmerken van een terreinwagen.

Een terreinwagen of een SUV is de Dacia Sandero Stepway echter niet. De auto is vergelijkbaar met de diverse Cross-modellen die de afgelopen jaar op de markt zijn verschenen. Veel uiterlijk vertoon, maar geen uitzonderlijke prestaties. Ondanks het gebrek aan vierwielaandrijving moet de Stepway dankzij de extra bodemruimte echter wel iets beter uit de voeten kunnen buiten de gebaande paden. Het nieuwe model is onder meer te herkennen aan zijn aparte bumpers en dakdragers.

De Sandero Stepway wordt aangedreven door een 112 pk sterke 1,6-liter 16V Hi-Flexmotor. Deze krachtbron loopt op zowel benzine als bio-ethanol. In Argentiniƫ zal de auto ook worden geleverd met een dieselmotor. In Zuid-Amerika doet Renault goede zaken met de modellen, die hier als Dacia bekend staan. Dit jaar zijn er in Braziliƫ bijvoorbeeld al meer dan 18.500 exemplaren van de Dacia Sandero verkocht. De nieuwe Stepway-variant moet de verkopen een extra impuls geven. Vooralsnog zijn er geen plannen om de Sandero Stepway naar Europa te brengen.