Spectaculaire conceptcar Dacia

Geen reacties

Dacia gaat los op de Autosalon van Genève. Het merk komt met een coupé-achtige conceptcar naar de Zwitserse autoshow en de eerste teasers zijn al uitgelekt.

Dacia gaat de wereld verrassen door op de Autosalon van Genève ineens een spectaculaire conceptcar te onthullen. Deze coupé heeft in ieder geval indrukwekkend grote wielen – weer eens wat anders dan de 14 inch wielen onder je Sandero – en futuristische voor- en achterlichten.

Het is dat er een foto bij zit van het logo, anders hadden we het niet geloofd. Dacia wil op de show laten zien dat ‘budget’ niet per definitie ‘saai’ hoeft te zijn. Zie de coupé dan ook vooral als imagobuilder want serieuze productieplannen lijken onwaarschijnlijk.

Wel zal de concept een etalage zijn voor de toekomstige vormgeving en wellicht techniek van het Roemeense merk. Bijna ieder automerk is op dit moment bezig met hybride-techniek, dus waarom Dacia niet? Moederbedrijf Renault is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven auto. Op de Autosalon van Genève komen we meer te weten over de verrassende Dacia conceptcar.