Eerste Dacia-store opent deuren in Arnhem

Geen reacties

Op 14 maart aanstaande opent Dacia haar eerste ‘stand alone dealerschap’ showroom. De Dacia-store van Dealer Bochane in Arnhem is een proefproject.

Sinds de introductie in ons land wordt het merk verkocht via een zestigtal dealers die zowel auto’s van Dacia als van moederbedrijf Renault aanbieden. De Nederlandse importeur vindt dat de tijd rijp is om een apart dealerbedrijf in te richten voor Dacia, omdat het merk de laatste jaren sterk is gegroeid.

Het gaat om een pilot-project om te testen hoe het publiek reageert. In Arnhem-Noord heeft dealer Bochane, die al meerdere Dacia-/Renault-showrooms heeft in de regio, nu een verkooppunt ingericht in de Dacia-huisstijl. In het vakblad Automotive-online zegt Ike Wouda van Renault Nederland: “Of er meer volgen, is nog niet te zeggen. We bekijken eerst hoe de markt reageert.”

Een verstandige benadering, aangezien Dacia na enkele jaren groei in de eerste twee maanden van 2009 een daling van bijna 68 procent in autoverkopen voor haar kiezen kreeg, ten opzichte van januari en februari 2008. Maar dit percentage zou volgens Wouda enigszins vertekend zijn vanwege de registratie van auto’s begin 2008, die al in 2007 verkocht waren. Vorig jaar verkocht het merk ruim 4.500 auto’s en voor dit jaar wordt uitgegaan van 5.000 stuks. Om dat aantal te halen zal echter de sloopregeling ingevoerd moeten worden, een maatregel waarvan Dacia als budgetmerk van hoopt te profiteren.

Dacia werd eind 2005 in Nederland geïntroduceerd. De eerst aangeboden auto was de Dacia Logan, de zogenaamde ‘vijfduizend euro-auto’ van ’100 procent Renault-technologie’. Tegenwoordig verkoopt Dacia de Logan MCV en de Dacia Sandero, beide auto’s in het budgetsegment.