Einde voor Dacia Logan sedan in Nederland

Geen reacties

De Nederlandse importeur schrapt de Dacia Logan sedan uit het assortiment. De verkopen van het model zijn volledig ingezakt na de komst van de MCV en met de aanstaande introductie van de Sandero is er voor de sedan geen plaats meer.

Het model dat Dacia in Nederland op de kaart zette en haast de belichaming van de budgetauto is geworden moet het veld ruimen. De Nederlandse importeur zet het model aan de kant, omdat zijn station-broertje MCV veel succesvoller is. Slechts vijf procent van de verkochte Logans is een sedan.

Het Dacia-gamma wordt binnenkort uitgebreid met de hatchback Sandero, waardoor de rol van de Logan sedan is uitgespeeld. De gefacelifte versie zal niet meer naar Nederland komen, de vernieuwde MCV uiteraard wel. In veel andere landen blijft de Logan sedan wel gewoon leverbaar, met name in Oost- en Zuid-Europa is deze carrosserievariant erg geliefd.

De Dacia Logan zag in 2005 het levenslicht en bezorgde het merk onder de bezielende leiding van moederbedrijf Renault een tweede jeugd. De Logan bleek een succesvol concept: goedkoop, betrouwbaar (want: beproefde Renault-techniek) en ruim. Met de komst van de MVC gold met name dat laatste aspect in het kwadraat en dat doet de sedan nu de das om. Voor de liefhebber staan er nog enkele modellen op voorraad, zo laat de importeur weten.