Dacia Logan krijgt moderner uiterlijk

Geen reacties

Dacia heeft de Logan een flinke makeover gegeven in de stijl van de Sandero. De neus is veel aansprekender en voorzien van het nieuwe Dacia-logo. Helaas komt de vernieuwde Logan niet naar Nederland.

De voorkant van de vernieuwde Logan is er flink op vooruit gegaan. Nog steeds niet erg onderscheidend of origineel maar wel een stuk moderner. Chroom op de voor- en achterzijde zorgt voor een chiquer aanzien en de vernieuwde achterlichten zijn een hele verbetering.

Ook binnenin vinden we de nodige wijzigingen, zo is het hele dashboard vernieuwd. Het is afkomstig uit de Sandero en dankzij de diverse aluminiumkleurige details ziet alles er wat minder ‘goedkoop’ uit. De bekledingskleuren zijn wat donkerder en de vier centimeter extra lengte van de auto moet zorgen voor iets meer binnenruimte.

Het motoraanbod blijft hetzelfde: een 1.4 met 75 pk, een 1.6 met 90 pk, een 1.6 16v met 105 pk en een 1.5 dCi diesel. De Logan sedan is gelijk met de introductie van het vernieuwde model door de Nederlandse importeur geschrapt, maar de MCV stationwagen (die wel leverbaar blijft) krijgt binnenkort dezelfde facelift.