Dacia Logan MCV: goedkope joligheid

Geen reacties

Met de toevoeging van de Logan MCV zet Dacia de uitbreiding van zijn modelgamma gestaag voort. De ietwat apart genaamde Logan MCV (Multi Convivial Vehicle – convivial betekent levenslustig of jolig) biedt plaats aan maximaal zeven personen.

Dacia introduceerde twee jaar geleden de Logan sedan. Inmiddels zijn er bijna 400.000 exemplaren van deze goedkope Roemeen verkocht. Reden genoeg voor Dacia om het modelgamma verder uit te breiden, ditmaal met de goedkoopste stationwagon die in Nederland te koop is: de vanafprijs bedraagt 9.995 euro. De Logan MCV wordt geleverd met drie benzinemotoren: twee achtkleppers van 1,4 en 1,6 liter met respectievelijk 75 en 90 pk en een 1.6 16V met 105 pk. Net als de sedan is de MCV bovendien leverbaar met een 70 pk sterke 1.5 dCi dieselmotor.

De basisversie van de Logan MCV met 1,4-litermotor wordt geleverd als vijfzitter. De zevenpersoons uitvoering is leverbaar met de twee 1,6-litermotoren en de diesel en kan worden besteld in twee uitrustingsniveau: Ambiance- of Lauréate. De prijzen van deze zevenzitters beginnen bij 12.595 euro. Tijdens de introductie geeft Dacia kopers van de MCV bovendien nog meer reden tot vreugde om hun Multi Jolige Voertuig: er wordt tijdelijk een Pack Exclusive aangeboden, dat bestaat uit een radio/cd-speler en airconditioning. De veiligheidsuitrusting bestaat standaard uit onder meer airbags voor de bestuurder en passagier en een ABS-systeem met elektronische remkrachtverdeler.