Dacia Logan nu ook met diesel

Geen reacties

De Dacia Logan is vanaf heden ook als diesel verkrijgbaar. De prijs doet daarbij niets af aan de uiterst goedkope, of beter gezegd voordelige, reputatie van het merk. De Logan 1.5 dCi is al leverbaar vanaf 13.495 euro.

Zo’n acht maanden geleden verscheen Dacia op de Nederlandse markt. De oorspronkelijk voor het Oostblok bedoelde Logan bleek echter ook bij prijsbewuste Nederlanders aan te slaan. En voor wie geen behoefte heeft aan toeters en bellen is de Logan van 8.495 euro een begrijpelijke keus.

Na het succes van de 1,4 en 1,6 liter benzinemotoren, met respectievelijk 75 en 90 pk, vond de Renault-groep de tijd rijp voor een dieselkrachtbron. De 1.040 kilo zware Logan kan nu worden voortgetrokken door een 70 pk sterke 1,5 liter dCi. Naast de lage aanschafprijs is ook het verbruik bijzonder gunstig. De Logan heeft ongeveer 4,7 liter diesel nodig per 100 kilometer. Daarnaast bespaart u een hoop geld door het uitblijven van verkeersboetes. De Dacia Logan heeft vijftien seconden nodig om de 100 km/h te halen en het bereiken van de topsnelheid van 158 km/h is geen sinecure.