Renault toont Sand’Up Concept in Brazilië

Geen reacties

Op de autotentoonstelling van Sao Paulo presenteert Renault de Sand’Up Concept. Het hippe, veelzijdige karretje is gebaseerd op het platform van de Dacia Sandero en is voorzien van een motor die naast benzine ook met alcohol uit de voeten kan.

De keuze voor een Dacia-onderstel is logisch verklaarbaar. Dacia is immers een dochteronderneming van Renault en de Roemeense auto’s worden op de Zuid-Amerikaanse markt gewoon als Renault verkocht. De Sand’Up is echter alles behalve een letterlijke kopie van de Sandero. Het chassis ingekort, terwijl de basis juist is verbreed. De auto biedt plaats aan twee volwassenen en op de achterbank passen nog twee wat minder grote mensen.

De Renault Sand’Up kan dienst doen als trendy strandauto, maar is ook om te bouwen tot pickup, waarbij de laadbak eventueel afgesloten kan worden. Het dak is volledig afneembaar om van de zon en een frisse wind te kunnen genieten. Maar hoe lekker warm weer ook is, Renault doet zijn best om de invloed op de klimaatverandering te beperken. Zo is de 107 pk sterke 1,6-liter viercilinder krachtbron in de Sand’Up ook geschikt voor het gebruik van alcohol als brandstof. Dat levert zelfs vijf pk extra op.