Sandero Stepway toch naar Europa

Geen reacties

De Dacia Sandero Stepway, die onlangs werd aangekondigd voor de Zuid-Amerikaanse markt, zal waarschijnlijk toch ook zijn opwachting gaan maken in Europa. Dat heeft een woordvoerder van het merk laten weten tegenover vakblad Automobilwoche.

Dacia, dat onderdeel uitmaakt van het Renault-concern, wil eerst nog wel goed onderzoeken of er in Europa inderdaad voldoende vraag zal zijn naar de ruige uitvoering van de Sandero. Mocht er bovendien voldoende productiecapaciteit zijn, dan staat niets een komst van de Sandero Stepway naar Europa in de weg.

Als de vraag tegenvalt, of juist zo groot is dat de fabrieken van het Roemeense merk het niet aankunnen, moeten avontuurlijke Dacia-klanten geduld hebben tot 2010. Dan willen de Roemenen een volwaardige terreinwagen introduceren.

De Sandero Stepway is dat niet. Het model zit er weliswaar stoer uit, de 1,6-liter Hi-Flexmotor met 112 pk in combinatie met voorwielaandrijving komt toch wat tekort om echt offroad te gaan. De Sandero Stepway heeft wel meer bodemvrijheid ten opzichte van het reguliere model. Daarnaast moeten andere bumpers en dakdrager de auto een robuuste uitstraling geven.