Primeur Dacia SUV in Genève

Geen reacties

Twee persdagen zijn op de Salon de l’Auto Genève 2006 eigenlijk niet genoeg om al het nieuws dat er te zien is in je op te nemen. Zelden was er zo’n overvloed aan primeurs te bewonderen.

Autokopen.nl was er voor u en verzamelde er al het nieuws. Vrijwel alle automerken kwamen wel met één of twee nieuwe typen op de proppen. Een volledig overzicht vindt u op onze Genève-pagina

DACIA, de Roemeense tak van Renault-Nissan conglomeraat, verrast in Genève vriend en vijand met een gelikt ogende SUV op basis van de Logan. De conceptcar heet Logan Steppe en zal waarschijnlijk vanaf januari 2007 onder de naam ‘Logan Estate’ te koop zijn. De Logan Steppe lijkt op de Skoda Roomster, maar ziet er geiniger, vlotter, jeugdiger, sportiever uit. Vergeleken met de Logan Sedan is de Steppe langer en staat op een langere wielbasis. Waarschijnlijk presenteert Dacia komend najaar op de Autosalon van Parijs (dat is toch een soort thuiswedstrijd voor Dacia) de definitieve versie van deze compacte SUV. Als prijsindicatie noemt de importeur: ”neem de basisprijs van de Logan (dat is 8.500 euro) en doe daar zo’n twintig procent bovenop”. Dan kom je dus uit op 10.000 tot 10.500 euro.
Overigens loopt de verkoop van de Logan naar wens. Er zijn inmiddels in Nederland zo’n 500 stuks verkocht en dat is zelfs iets boven de planning van de importeur.