Dacia presenteert in Genève eerste conceptcar ooit

Geen reacties

Terwijl aan de ene kant van de Salon van Genève het doek van de super-SUV van Spyker werd getrokken, presenteerde Dacia elders op de autobeurs zijn eerste conceptcar ooit. De Dacia Logan Steppe komt qua exclusiviteit en prestaties natuurlijk niet in de buurt van de Spyker, maar op de prijs/kwaliteit-verhouding valt bij dit model niets af te dingen.

De Logan Steppe is een voorbode van een nieuwe Logan-carrosserie, een stationwagonachtige crossover die waarschijnlijk komend jaar in productie gaat. Hoewel het studiemodel op de Zwitserse autotentoonstelling nog is voorzien van allerlei wintersportaccessoires die de productieversie niet zullen halen, geven de contouren van de Logan Steppe een veelbelovende indruk. De concept-Dacia heeft het voorkomen van een SUV, maar dan zonder alle overbodige luxe.

De Dacia Logan Steppe heeft een bagagevolume van 1.700 liter. In plaats van een achterklep heeft de conceptcar twee symmetrische deuren. Het ziet er naar uit dat Dacia op de goede weg is om met de praktische, eenvoudige stationwagon de concurrentie aan te kunnen gaan met modellen als de Skoda Roomster.