Alternatief voor kopers uitverkochte Dacia

Geen reacties

De Dacia Logan MCV is zo populair dat de levertijd inmiddels is opgelopen tot bijna een jaar. Voor wie niet zo lang zonder vervoer kan, biedt moederbedrijf Renault nu een oplossing. Kopers kunnen voor een gunstig tarief een Renault Kangoo huren.

Wie op dit moment een order plaatst voor een Dacia Logan MCV zal tot februari 2008 moeten wachten om zijn nieuwe auto af te kunnen halen. In de tussentijd kunnen de Dacia-klanten gebruik maken van een Renault Kangoo tegen een gereduceerd tarief. Voor 5 euro per dag hebben ze dan in ieder geval vervoer ter beschikking in afwachting van hun stationwagon.

Natuurlijk is de situatie niet ideaal voor Dacia. Enerzijds kan de Roemeense prijsvechter alleen maar tevreden zijn over de populariteit van zijn modellen, anderzijds is de lange wachttijd de fabrikant een doorn in het oog. De Nederlandse importeur dringt er dan ook op aan meer Logans te bouwen. Dit najaar moet de MCV dan weer leverbaar zijn. Nederland is echter niet het enige land waar Dacia in trek is, ook in Duitsland en Frankrijk tonen autokopers veel interesse in de budgetauto’s.