Dacia scoort met stationwagon

Geen reacties

De uitbreiding van het gamma met een stationwagon blijkt een gouden zet voor Dacia. Waar de Roemeense prijsvechter met de sedan nog moeite had de verkoopdoelstelling te halen, schiet de nieuwe Logan MCV daar ruim overheen.

De Dacia Logan MCV is nog maar net te koop en zit nu al op de helft van het oorspronkelijke doel van dit jaar. De stationwagon is sinds 1 februari te bestellen en verscheen op 23 februari pas bij de dealers. Toch zijn er al 750 orders geplaatst. Dacia-eigenaar Renault verwacht dan ook ruimschoots over de voor 2007 geplande 1.500 verkopen heen te gaan.

Uit de cijfers blijkt dat 80 procent van de MCV-kopers bestaat uit particulieren, de rest van de bestellingen is gedaan door wagenparkbeheerders en leasemaatschappijen. Het grote succes van de Logan MCV heeft ook nadelen. De Dacia-importeur ziet de levertijd al oplopen. Logans die nu besteld worden, arriveren pas in augustus. De fabrikant heeft namelijk maar een beperkt aantal auto’s toegewezen voor de Nederlandse markt. “Uiteraard proberen we extra auto’s te regelen en de wachttijd zo kort mogelijk te houden”, aldus de importeur.