Dacia presenteert nieuwe collectie

Geen reacties

Hoewel Dacia misschien niet bekend staat als een modegevoelig merk en de Logan nog niet altijd te lang geleden in Nederland werd geïntroduceerd, staat er voor het nieuwe seizoen alweer een vernieuwd model klaar.

Het verfrissingstempo bij Dacia zal echter niet zo hoog blijven liggen. De huidige Logan is immers alweer een paar jaar oud, hij verscheen alleen afgelopen jaar pas in ons land. Een complete metamorfose betreft het ook niet. De Logan is simpelweg iets meer aan zijn tijd aangepast. Het blijft immers het budgetmerk van Renault. Dus waar premiummerken als Lexus en Jaguar pochen over hun Mark Levinson of Bose audiosysteem met zo’n twintig speakers is Dacia al heel trots op een nieuwe lijn Blaupunkt radio’s, die naast cassettebandjes ook cd’s en mp3-bestanden af kunnen spelen.

De meest opvallende wijzigingen zijn de grille die voortaan in de carrosseriekleur wordt meegespoten en de achterzijde, met nieuw vormgegeven achterlichten en een subtiel spoilertje. De kofferbak kan voortaan bovendien eenvoudiger worden geopend. Nieuw in de collectie is de Prestige-uitvoering. Deze heeft een voor Dacia’s doen luxe uitrusting en is als enige Dacia voorzien van Renaults 105 pk sterke 1.6 16V motor. Met een topsnelheid van 183 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 10,2 seconden blijft er weinig over om u echt voor te moeten schamen. Zeker gezien de onveranderd lage prijs.