Dacia Duster met nieuwe benzinemotoren

Geen reacties

Er zijn nieuwe benzinemotoren in aantocht voor de Dacia Duster. Daarnaast heeft het merk het infotainmentsysteem Media Nav verbeterd.

Op de autosalon van Parijs kondigt Dacia nieuwe benzinemotoren aan voor de Duster. Het blok van 125 pk wordt vervangen door een nieuwe 1.3 TCe-krachtbron met 130 pk. Het maximumkoppel van 240 Nm wordt al bereikt bij 1.500 tpm. Een tweede 1,3 liter TCe-benzinemotor, maar dan met 150 pk beschikbaar vermogen, vult het assortiment aan. Die motor biedt maximaal 250 Nm trekkracht.

De aluminium motorblokken zijn lichter dan de huidige benzinemotor. Het warmtemanagement is verbeterd. Voortaan zorgt de Dacia Duster ook voor minder uitstoot van schadelijke gassen, omdat alle benzinemotoren met directe injectie standaard van een partikelfilter worden voorzien. De introductiedatum en prijzen volgen nog. 

Dacia zal verder eind 2018 een nieuwe versie van het infotainment Media Nav invoeren. Goed nieuws is dat dit wordt uitgebreid met Android Auto en Apple CarPlay, voor smartphone-toegankelijkheid en -uitwisseling. Dacia belooft verder dat de aanraakfuncties van het multimedia- en navigatiesysteem voortaan sneller reageren. Het aangepaste systeem zal voor dezelfde prijs als nu te bestellen zijn.