EuroNCAP test botsveiligheid BMW 5 Serie en Fiat Doblò

Geen reacties

De nieuwe BMW 5 Serie en de Fiat Doblò zijn door EuroNCAP tegen de muur gezet in een nieuwe serie botsproeven. Zoals verwacht scoort de nieuwe BMW vijf sterren.

Dat een nieuwe auto vijf sterren scoort in de crashtest van EuroNCAP is bijna geen nieuws meer, zeker niet als het om een luxemodel als de BMW 5 Serie gaat. De nieuwe BMW haalt op het onderdeel inzittendenbescherming een score van 91 procent, de kindbescherming is goed voor een 85 procent score en de voetgangersveiligheid is met 81 procent bijzonder goed. Dat is onder andere te danken aan de actieve motorkap, die bij een aanrijding met een voetganger iets omhoog komt om de klap te verzachten. De standaarduitrusting van de 5 Serie omvat enkele actieve veiligheidssystemen, goed voor een 59 procent score op het onderdeel actieve veiligheid.

Doblò

Eens in de zoveel tijd test EuroNCAP auto’s die al even op de markt zijn, om te laten zien welke ontwikkelingen er de laatste jaren zijn geweest op het gebied van actieve en passieve bescherming. De huidge Fiat Doblò is er sinds 2010 en heeft vorig jaar een update gekregen met onder andere veiligheidsverbeteringen. In de nieuwe test haalt de Doblò drie sterren. Op de vier onderdelen inzittendenbescherming, kindbescherming, voetgangersbescherming en actieve veiligheid scoort de Dobló 57, 46, 57 en 25 procent.