Diesel-Dacia voor slimme zakenlui

Geen reacties

De Dacia Logan is per direct leverbaar met 1,5-liter dieselmotor. Daarmee wil de Roemeense prijsvechter, onderdeel van de Renault-groep, een eenvoudig, maar betaalbaar alternatief bieden voor leaserijders die zich geen Audi of BMW kunnen of willen permitteren.

Met een vanafprijs van 13.145 euro is de Dacia Logan 1.5 dCi veruit de goedkoopste diesel van zijn klasse. Verwacht geen lederen bekleding of Bose audiosysteem, maar zaken als airconditioning of een radio/cd-speler behoren zeker tot de mogelijkheden. Een toerenteller zit zelfs al bij de prijs inbegrepen.

De Dacia diesel is ideaal voor bedrijven die kostenefficiency hoog in het vaandel hebben staan. Diverse uitzendbureaus, bouwondernemingen en taxibedrijven kozen al voor de Dacia Logan. Uitzendorganisatie Hoffman licht de keuze voor 25 nieuwe Logans toe: “Die is niet alleen gemaakt op basis van prijstechnische redenen, ook onze positieve ervaringen met de leverancier hebben een rol gespeeld”, aldus mede-eigenaar Peter Kleinhuis van Hoffman. Inmiddels heeft Dacia 49 verkooppunten in Nederland. Behalve de dieseluitvoering zijn daar uiteraard ook de benzineversies verkrijgbaar. De Logan 1.4 is leverbaar vanaf 8.495 euro, de prijzen van de 1.6 beginnen bij 10.895 euro.