Dacia Série Limitée 15th Anniversary

Geen reacties

Dacia is 15 jaar actief in Europa en viert dit met een ‘limited edition’, de 15th Anniversary. Deze is nog verkrijgbaar als Sandero Stepway, Duster en Lodgy Stepway. 

Ooit was Dacia een ‘Oostblok-merk’, tegenwoordig is het succesvol als het budgetmerk van het Renault-Nissan-Mitsubishi-concern. Inmiddels is Dacia alweer 15 jaar in die hoedanigheid actief op de Europese markt. Dat viert het met de Série Limitée 15th Anniversary. 

De serie bestaat uit speciale uitvoeringen van de Dacia Sandero Stepway, de Duster en de Lodgy Stepway. Deze zijn in de nieuwe kleur Blue Iron gespoten en voorzien van extra features. Zo heeft de Sandero Stepway 15th Anniversary onder meer speciale wielen met een blauw accent, buitenspiegelkappen in hoogglans zwart, nieuwe bekleding met blauwe stiksels en bijpassende vloermatten. 

Ook krijgen de vier modellen jubileumbadges mee en blauwe sierelementen in het interieur. Optioneel kun je instaplijsten vóór en striping op de B-stijl bijbestellen. De Dacia Série Limitée 15th Anniversary is standaard rijk uitgerust. Accessoires als een achteruitrijcamera, parkeersensoren, automatische airco en een navigatie touchscreen zijn alle aanwezig. Behalve met benzinemotoren zijn enkele van deze speciale modellen ook te bestellen met een bi-fuel-motor, die geschikt is voor zowel benzine als lpg.

Update

De Dacia Logan MCV 15th Anniversary is uitverkocht. De vanafprijs ligt nu op 15.930, voor de Sandero Stepway 15th Anniversary (prijspeil oktober).