Dacia koop je nu nieuw met lage BPM

Geen reacties

Koop nu een nieuwe Dacia uit de speciale voorraad, daarvoor geldt nog de ‘oude’, lage aanschafbelasting BPM. Je bent duizenden euro’s voordeliger uit.

Sinds 1 september worden brandstofverbruik en CO2-uitstoot niet langer gemeten volgens de NEDC- maar met de WLTP-test. Omdat de preciezere (lees: hogere) CO2-waarden daarvan van invloed zijn op de berekening van de aanschafbelasting BPM, gaat ook deze omhoog. Gelukkig heeft Dacia nog een voorraad auto’s staan waarop de oude, lagere BPM geldt.

Zolang deze voorraad strekt kun je een nieuwe Dacia Sandero, Logan MCV, Lodgy, Dokker of Duster bestellen waarvan de aanschafprijs enkele duizenden euro’s lager ligt. Het exacte bedrag wordt nog door de overheid vastgesteld, maar Dacia gaat ervan uit dat het verschil tussen de 2.000 en 4.800 euro komt te liggen. Geld dat jij kunt besparen.

Aangezien de auto’s zelf niet veranderen – alleen de prijs – is dit hét moment om een nieuwe Dacia aan te schaffen. Vraag de Dacia-dealer naar de beschikbare voorraad.